top of page
lable2.png

מחשבות על - כוריאוגרפיה וקהילה

חשיפת פרויקטים בשיתוף קהילה ופאנל יוצרות.ים

יום שלישי 17.5 | 19:30-17:00

הכניסה חופשית!

17:00 > חשיפה של פרויקטים בשיתוף קהילה בכלים
פרויקט 'רקדי'

פרויקט 'רקדי' בהובלתם של עומר עוזיאל ושקד מוכיח פונה לנשים תושבות בת-ים בגיל השלישי.
במסגרת המפגשים השבועיים אנחנו חוקרים.ות מרחבים תנועתיים ופרפורמטיביים בשביל לחוות בזמן אמת את מה שלגוף יש לספר, תוך שאנחנו נזכרות בהיסטוריה שחקוקה לנו בנפש. במסגרת אירוע החשיפה נציג מופע/טקס שלנו, שבו ננסה להשיל את המיותר לטובת עתיד טוב יותר.

 

כוריאוגרפים.ות: עמר עוזיאל ושקד מוכיח

פרפורמרים.ות: בת שבע אוחיון,  אורה הדדי, תמי ורסנו, שרה טלבי, שרה לדר,  רותי לוי, רבקה לזר, קלרה מלחי,  אנה פורטנוי,  ורדה קשלס,  נילי תמיר

תודות: בתיה עזרא, ספיר קון

הפרויקט נתמך על ידי תכנית ׳מחוברים׳ של מפעל הפיס, בשיתוף עיריית בת-ים ומרכז כלים.

פרויקט 'מבט הדדי'
קבוצת תנועה יוצרת המורכבת מרקדנים.ות מקצועיים.ות ולא מקצועיים.ות, עם וללא לקות ראיה ועיוורון. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע ומפתחת יחד שפה פיזית תנועתית הנשענת על גופי ידע של אימפרוביזציה וקונטקט.


כוריאוגרפית: תמר מייזליש 
פרפורמרים.ות: עינת גנץ, טל הפנר, משה דרור,, רונית לנדא, רחלי שפיגל, דרור היבש, חיים ראובני, ניצה פויכטונגר, אורה פיינר, מידד רז, ורד פופל, רז רוזנבלו, ירון בן יעקב, אבי כהן, אריאלה טוחולב, הדס פאר, רות שכטר 
תודות: יהודית בורק, רון סואן, טל גרבינסקי עמישי
הפרויקט הינו שיתוף פעולה של מרכז כלים לכוריאוגרפיה לבין מרש"ל-מרכז רב שירותי לעיוור ת"א ובתמיכת משרד התרבות.

 

*לאחר הצגת העבודות תתקיים שיחה עם היוצרים.ות, המשתתפים.ות והקהל.

 


18:30 > פאנל בהנחיית נטלי צוקרמן: 'פרקטיקות עבודה עם נונ-דאנסרס'
בהשתתפות:
גלית ליס, יסמין גודר, ד"ר חן אלון ויוצרים.ות מתוכנית יציאה לפעולה: קימ טייטלבאום, מורן יצחקי אברג'ל, עמר עוזיאל, שקד מוכיח, תמר מייזליש, עדילי ליברמן. 
 

במסגרת תוכנית שהות אמנים.ות בכלים הקמנו השנה את תוכנית 'יציאה לפעולה' - מסלול חדש לפיתוח פרויקטים בשילוב פרפורמרים.ות לא מקצועיים.ות, בהם א.נשים עם מגוון יכולות. במהלך המסע נפגשנו ללמידה משותפת עם מרצים.ות אורחים.ות כמו ד"ר חן אלון, יאיר ורדי, נטלי צוקרמן, טל גרבינסקי עמישי ומאיר טאטי ודנו רבות בשאלות שצפו בתהליכי העבודה: מאיפה נובע הרצון ליצירה בשיתוף קהילה? מה קודם למה: היצירה או הקבוצה?  מהי יצירה שיתופית - קבוצתית? מהו הפן האתי של תהליך היצירה והאם היצירה יכולה להיות מרחב דמוקרטי ושוויוני? איך בונים קהילה? מהי אסתטיקה של יצירה מסוג זה? 
במסגרת הפאנל שמסכם את פעילות התוכנית בחצי שנה האחרונה, נעסוק בניסוח שאלות מתודולוגיות שמתאימות לעבודה עם קהילה וננתח את האפשרויות השונות דרך שיחה עם משתתפי.ות הפאנל.

bottom of page